Klíma csere előtt próbáld a javítást

Klíma csere előtt próbáld a javítástA nyár elején sokakkal előfordul, hogy elkezdenék használni a klímát, de nem működik a készülék, vagy csak nem megfelelően működik. Ilyenkor, mivel szorít az idő, sokan az azonnali csere mellett döntenek, pedig a klíma javítás is megpróbálható előtte.

Mindenekelőtt amit tenni lehet a zavartalan működésért, hogy rendszeresen szervizeljük a klímánkat. A rendszeresség általában évenként egy átnézést és klíma tisztítást szokott jelenteni, amivel a meghibásodások túlnyomó többsége megelőzhető szokott lenni. A klíma tisztítást érdemes szakemberre bízni, az otthoni, klímatisztító spray fújása messze nem nyújt elég jó eredményt. A szakemberek azonban teljesen és szakszerűen át tudják mosni a teljes berendezést, valamint a meghibásodások kezdeti jeleit is észre tudják venni még időben.

A klíma javítás a telepítést követően egy ideig benne van a garanciában. Ez általában egy év szokott lenni, de vannak olyan gyártók és szakemberek, akik hosszabb garanciát vállalnak. A klíma javításban sokat tud segíteni, ha olyan készülékünk van, melyhez lehet alkatrészeket kapni. Ezek általában a márkásabb és újabb klímák, de gyakran régebbi készülékekhez is lehet pl. bontott alkatrészeket találni.

Gyakori hibák, amikor javításra lehet szükség: büdös a klíma, csöpög a klímából a víz, nem hűt elég jó, vagy egyáltalán.