Egyre többen keresik a porzsák nélküli porszívókat

Egyre többen keresik a porzsák nélküli porszívókatAmíg korábban mindenki hagyományos, porzsákos porszívókat használt, addig manapság már egyre többen keresik a porzsák nélküli darabokat. Nézzük meg, hogy miért választanak egyre többen ilyen porszívókat.

A porzsák nélküli porszívók lényege, hogy zsák helyett egy tartályba gyűjtik a port. Mivel nem a porzsák szűri meg a szennyeződéseket, emiatt ezek a porszívók rendelkeznek valamilyen szűrési mechanizmussal, amely a levező megtisztítását végzi, és az így kiszűrt por kerül be a tartályba. Mivel nincs porzsák, ezért ezek a porszívók akár kisebbek is lehetnek, mint a hagyományos változatok, de ha a várható működés megkívánja, akkor akár a nagyobb, pl. ipari porszívók is porzsák nélküli, tartályos kivitelben készülnek.

Mivel nincs szükség porzsákra, ezért nem lesz szükség a porzsákok cseréjére sem, amivel hosszú távon tízezreket lehet megspórolni. Arra azonban érdemes felkészülni, hogy egy kis plusz kiadás lesz azért, mert a szűrőt viszont időnként cserélni kell majd, bár általában egy szűrő tisztítás elegendő szokott lenni. Ha a vételi árakat hasonlítjuk össze, akkor a porzsák nélküli porszívók valamennyivel drágábbak szoktak lenni, de ezt a kicsit magasabb árat pár porzsák csere után visszahozzák.

A tartály általában valamilyen kemény anyagból készül, ami adott típusnál akár vízzel is tisztítható, és attól sem kell tartani, hogy a porzsák kiszakad, és a benne levő por elrontja a porszívó belső alkatrészeit.