Cégkivonat és cégmásolat hasonlóságok, különbségek

Cégkivonat és cégmásolat hasonlóságok, különbségekA cégkivonat és a cégmásolat két olyan céges dokumentum, melyeket sokan összekevernek. A problémát az okozhatja, hogy a két dokumentum rengeteg hasonlóságot mutat egymással, így valóban könnyen össze lehet őket keverni.

A fő hasonlóság, hogy minkét dokumentum nagyon hasonló, olyan információkat tartalmaznak a cégekről, melyek a cégjegyzékben találhatók meg. Ilyenek pl. a cég neve, székhelye, telephelyei, adószáma, cégjegyzékszáma, a cégforma, a képviseletre jogosultak adatai, képviseletük formája stb. Jogos kérdés, hogy ha ezek szerepelnek a cégkivonatban és a cégmásolatban is, akkor mi a különbség a dokumentumok között? Az, hogy milyen időszakra vonatkoznak az adott dokumentumban található információk.

A cégkivonat kizárólag a cégjegyzékben található, éppen hatályos információkat tartalmazza, azokat nem, melyek korábban vonatkoztak egy vállalkozásra, de közben megváltoztak, érvényüket veszítették. Emiatt a cégkivonatot szokták pályázatokhoz, bankszámla nyitáshoz, egyéb céges ügyintézéshez előírni, mert ilyen esetekben nem kell bemutatni és bizonyítani a cég korábbi adatait, hanem a jelenlegi adatokra van csak szükség.

Ezzel szemben a cégmásolat nem csak a hatályos, hanem a cégjegyzékben korábban szereplő, de mára már törölt információkat is tartalmazza. A cégmásolat segítségével tehát egy vállalkozás teljes történetét áttekinthetjük, hivatalos, megbízható forrásból. Céges ügyintézéseknél szinte mindig cégkivonatot kérnek, de a cégmásolatnak is van létjogosultsága, ha pl. egy másik vállalkozást le akarunk ellenőrizni, mielőtt komolyabb szerződést kötünk velük, gyakran érdemes egy átfogó képet készíteni a múltjáról is.

2022.06.23.

Rendkívül népszerűek a ruha webshopokA webáruházas kereskedelem szinte minden területen hódít manapság, az egyik legnépszerűbb terület viszont a férfi és női ruha webshopok területe. A ruhák több szempontból is tökéletes lehetőséget jelentenek az online kereskedelem szempontjából, fogyó termékről van szó, elszakad, elhasználódik, kimegy a divatból, így rendszeresen kell újat vásárolni belőlük.

2022.04.25.

Cégkivonat és cégmásolat hasonlóságok, különbségekA cégkivonat és a cégmásolat két olyan céges dokumentum, melyeket sokan összekevernek. A problémát az okozhatja, hogy a két dokumentum rengeteg hasonlóságot mutat egymással, így valóban könnyen össze lehet őket keverni.

2022.04.11.

Lézeres szemműtét alkalmassági tudnivalókA szemüveggel, kontaktlencsékkel kapcsolatos kellemetlenségeket, problémákat a legtöbben nagyon hamar megunják, és egyéb megoldások után néznek, melyekkel látásukat javítani lehet. Az alternatív megoldás látásproblémák esetén a lézeres szemműtét.

2021.10.12.

Melyik cégkivonat jó külföldre?A céges szerződéskötéshez, ügyintézéshez gyakran speciális dokumentumokra van szükség. Az egyik ilyen dokumentum a cégkivonat, amellyel tanúsítani lehet azokat az információkat, melyek egy adott cégről a cégnyilvántartásban szerepelnek. De mi van akkor, ha nem itthon, hanem külföldön szeretnénk ügyeket intézni, szerződést kötni? Akkor milyen típusú cégkivonatra van szükség?

2021.09.13.

A cégmásolat tartalma, előnyeiCégmásolat (másik ismert nevén cégtörténet) beszerzését a hivatalos ügyintézéseken kívül akkor javasolják, ha meg akarunk ismerkedni egy vállalkozással a megalapítástól a jelenig, ugyanis a cégmásolatban azok az információk szerepelnek, melyek a cégjegyzékben a cég megalapítása óta megtalálhatók voltak.

2021.08.05.

Hiteles cégkivonat, cégmásolat beszerzés pillanatok alattManapság már minden ügyintézéshez rengeteg papírra, dokumentumra lesz szükség, különösen céges teendők esetén, és az egyes dokumentumok általában véges felhasználási idővel rendelkeznek. Emiatt minden dokumentumot rendszeresen kell beszerezni, így sokat segít minden olyan dokumentum, aminek a beszerzése nagyon gyorsan megy.

2021.07.22.

Klíma beszerelés tudnivalókAhogy egyre melegebbek a nyarak, egyre több ember van, aki csak klímával tudja elviselni ezt a forróságot. Ha még nem rendelkezel klímával, akkor összeszedtük a klíma beszerelés tudnivalóit, hogy tisztában lehess azzal, hogy mire számíts a folyamat során.